Introductie

Petear, hét programma voor papierloos vergaderen is ontwikkeld om op een eenvoudige manier papierloos te vergaderen. Werken met Petear vereist geen speciale software, een internet browser is voldoende. Je kunt zonder al te veel moeite een vergadering inplannen en deelnemers uitnodigen om vervolgens agendapunten en vergaderstukken toe te voegen. Hier heb je geen uitgebreide studie voor nodig. Om er voor te zorgen dat je snel aan de slag kunt hebben we het Help Centrum ontwikkeld.

Aan de slag

In het Help Centrum staan alle mogelijkheden van Petear beschreven aan de hand van stappenplannen. Deze kun je ook als PDF bestand downloaden.
Voor iedere actie in de onderdelen Mijn Vergaderingen, Vergaderingen en het Adresboek is een stappenplan. We hebben deze onderdelen ieder hun eigen hoofdstuk gegeven, zoals te zien is in de menu structuur.

Bij het voorbereiden van een vergadering, maar ook tijdens een vergadering zit je vaak stukken tekst te onderstrepen of arceren. Omdat, dat stukje tekst of die passage voor jou belangrijk is. Je plakt er een memo papiertje op of hebt er een kladblok naast voor de aantekeningen die je maakt. In Petear heb je ook deze mogelijkheden, ze zijn te vinden bij de vergaderstukken en we hebben de verzamelnaam aantekeningen gegeven. Deze aantekeningen krijgen van ons extra aandacht met een eigen hoofdstuk.

Tip!

Om Petear snel en goed onder de knie te krijgen raden wij aan om deze stappenplannen in volgorde van het menu te doorlopen, te beginnen bij het Adresboek, gevolgd door Mijn Vergaderingen, Vergaderingen en Aantekeningen.

Rollen

De rechten binnen Petear zijn ondergebracht in drie soorten rollen. Afhankelijk van de rol die u toebedeeld is beschikt u over een aantal menuknoppen. Hier onder is te zien bij welke rol welke knoppen horen. Links in het menu vindt u deze rollen ook weer terug, daar staan de handleidingen voor de betreffende rollen.

Begin bij het begin...

Het begin in Petear is bij het Adresboek. Hier maak je deelnemers aan, deze deelnemers voeg je in Mijn Vergaderingen weer toe aan een vergadering. Diezelfde vergadering open je weer in het hoofdstuk Vergaderingen om de vergaderstukken te lezen en deze van aantekeningen te voorzien. Hoe je aantekeningen kunt maken komt weer terug in het hoofdstuk Aantekeningen.